Het Kernteam:


Mijn naam is Dylan Nieuwland, een jonge (geb. 1995), Leidse theatermaker.

In september 2020 heb ik ‘TheaterKoorts’ opgericht, een theatergroep voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar met kunstzinnige, en mogelijk professionele ambities. De thuisbasis van deze groep is Leiden.

Ik maak maatschappij kritisch, fysiek en licht absurdistisch theater waarvoor ik mij laat inspireren door de samenleving om mij heen.

Ik ga in mijn voorstellingen graag de confrontatie aan met de kijker. Het zal kritisch zijn maar open. Ik probeer altijd beide kanten te belichten. Dit is voor mij de enige manier om een conversatie aan te gaan over hoe het misschien anders zou kunnen.

De onderwerpen lopen uiteen maar zijn op een bepaalde manier voor iedereen relevant. Zo hebben we al een voorstelling gemaakt over het gebruik van sociale media en een voorstelling over genderstereotypering. 

Naast theater houd ik mijzelf graag bezig met fotografie, muziek produceren en draaien als dj.

Ik zou mijzelf omschrijven als creatief, gedreven, ruimdenkend en sociaal vaardig. Ik werk graag samen met anderen en sta daarom open voor contact over mogelijke samenwerking.


Dylan Nieuwland, Artistiek Leider

-------------------------------------------------------------------------------------


Mijn eerste werkervaring in de podiumkunsten deed ik op als dansdocent en danseres. Daarna heb ik jarenlang als manager gewerkt bij een centrum voor kunst en cultuur in Leiden, ben ik zakelijk leider geweest van een aantal culturele stichtingen, theaterprogrammeur en heb ik als fondsenwerver mee mogen werken aan de totstandkoming van culturele uitingen en evenementen.


Ooit namen Dylan (de artistiek leider) en ik samen deel aan een theaterfestival in Oxford. Ik als leider van de Nederlandse afvaardiging en Dylan als één van de jonge Nederlandse spelers die ik mee had genomen. Nu werken wij samen als leiders van Theater Koorts.


Ik zal mij als zakelijk leider met zorg en passie inzetten voor de financiering van de artistieke plannen die Dylan samen met de jonge getalenteerde spelers van Theater Koorts wil realiseren.


Ita de Hes, zakelijk leider

-------------------------------------------------------------------------------------


Ik ben Sander, ik kom uit Leiden en ben werkzaam bij theater koorts als acteur/maker. Ik specialiseer mij op spelingangen, spelopeningen en vind t gaaf om met mensen te werken om een scène naar een hoger niveau te krijgen. Verder werk ik graag met muziek als versterkend element. Ik speel zelf piano en vind het erg fijn als ik zelf de vloer op kan om zo een zieke scène in elkaar te zetten.

Ik ben afgestudeerd acteur aan de MBO theaterschool te Rotterdam. Daar heb ik vervolgens het excellentiejaar afgerond en ben nu aan het werk als trainingsacteur om aggressie traingen te geven. Verder kan je mij ook als acteur in 'The Amsterdam Dungeon' vinden.


Sander Karsten, Acteur/maker